Zlata lisica: Še imenu se bodo odpovedali

ŠR
29.05.2024 18:00

Ne le, da sta tekmi svetovnega pokala alpskih smučark že dalj časa preseljeni v Kranjsko Goro, v prihajajoči zimi se poslavlja tudi legendarno ime.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jubilejna 60. izvedba Zlate lisice je bila očitno zadnja. 
Robert Balen

Že ob jubilejni 60. izvedbi je bil mariborski podpis komaj viden, v prihodnji zimi pa se Zlata lisica očitno dokončno poslavlja. Upanje, da bosta tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju spet v Mariboru, je zamrlo že pred časom, je pa vodilnim v slovenski smučariji uspelo obdržati tekmi v Sloveniji. Slalom in veleslalom v Kranjski Gori sta že potrjena v koledarju mednarodne smučarske zveze Fis, smučarke bodo na podkorenski strmini tekmovale 4. in 5. januarja 2025. Se pa, vsaj ko gre za tekme najvišjega ranga, poslavlja prepoznavno ime. Po poročanju Sportkluba organizatorji namreč ne razmišljajo o novih pogajanjih za uporabo imena Zlata lisica.

V zadnjem desetletju so najboljše smučarke sveta na Mariborskem Pohorju tekmovale le trikrat, nazadnje v sezoni 2018/19. Če je ob selitvah v Kranjsko Goro za organizacijo še vedno skrbel Branik, pa se je v prejšnji sezoni, ko je bilo že pred zimo jasno, da bo tekma na Gorenjskem, temu odpovedal, organizacijo pa je prevzela Smučarska zveza Slovenije oziroma njen zavod Sloski. Tekmi za svetovni pokal januarja letos sta še vedno nosili ime Zlata lisica, SZS je branikovcem za najem blagovne znamke odštela 20 tisoč evrov, kljub temu pa organizatorji niso zaznali večjega števila kupcev vstopnic s Štajerskega ali učinkov pri trženju. V sezoni 2024/25 bo drugače. Lisica, kot smo jo poznali, se poslavlja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta