Zmaga je šla na Hrvaško

Bojan Bauman Bojan Bauman
27.10.2022 20:50

Na prvi od dveh preostalih pripravljalnih tekem slovenskih rokometašic, ki se pripravljajo za domače prvenstvo, so Hrvatice zmagale s 27:24

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenke so se prepogosto znašle v trdem objemu hrvaških obrambnih igralk.
Andrej Petelinšek

Posebno, skorajda posvečeno smo se novinarji počutili v Treh lilijah v Laškem. Prisotnost v dvorani na pripravljalni tekmi slovenske ženske rokometne reprezentance, ki se pripravlja za domače evropsko prvenstvo, je bila rezervirana le za izbrance. Vodja reprezentance Anja Frešer je bila tokrat v vlogi ključarke skrivnosti, ko nas je pričakala pred vrati zaklenjene dvorane, v kateri se v ključni fazi priprav pred začetkom evropskega prvenstva pripravljajo Slovenke.

Poleg novinarjev so si razmerje moči v slovenski ekipi lahko ogledali tudi funkcionarji slovenske rokometne zveze, ki jih je vodil odhajajoči predsednik Franjo Bobinac. O tem, kako so se Slovenke znašle v tekmi s Hrvaticami, tokrat na kratko - z rezultatom 27:24 so zmagale sosede, bronaste s prejšnjega evropskega prvenstva na Švedskem. S sedmimi goli razlike so Hrvatice vodile že po prvem polčasu, ko je bila na igrišču najmočnejša slovenska postava.

V nadaljevanju sta selektorja premešala postavi. Naše so se po 40. minuti, ko so zaostajale s sedmimi goli, prebudile. Naredile so delni rezultat 7:0, se z nasprotnicami poravnale na 23 in pripravile razburljivo končnico. Tam so bile Hrvatice spet bolj zbrane in zmagale.

Pa naj povedo dekleta, kako jim je šlo. "Na tej tekmi nismo pokazale svojega pravega obraza. Veseli pa, da nam je v drugem polčasu uspelo zaostanek izničiti. Potem nam je zmanjkalo nekaj sreče," pravi Nina Zulić, organizatorka slovenske igre, najboljša posameznica tekme in s petimi goli tudi najuspešnejša strelka v slovenski vrsti. "Dobro, se zgodi, da gredo žoge tudi mimo mreže. S tem se ne obremenjujem niti malo," je svojo slabšo predstavo v prvem polčasu komentirala Ana Gros. "To je šport, drugič bo bolje. Res pa to še ni bilo na nivoju, ki smo ga vsi pričakovali," je še dodala slovenska kapetanka. "Še sreča, da se nam je takšna tekma prikradla zdaj, ko se prvenstvo še ni začelo," pa razmišlja Barbara Lazović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta