Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica razpisala literarni natečaj. Še do 15. marca je čas za prijavo

Natalija Sinkovič
31.01.2024 08:00

Vsako drugo leto razpišejo literarni natečaj za kratko zgodbo, pesem in zgodba za otroke. Naslov tokratnega je Ko izgubiš vse, rezultati letošnjega bodo objavljeni 25. maja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prostori Knjižnice Josipa Vošnjaka v Slovenski Bistrici
Arhiv Knjižnice

Zanimanje za sodelovanje na literarnem natečaju knjižnice je precejšnje, pravijo v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica. Pri prvih so prejeli okrog 150 besedil, je povedala vodja projekta Mojca Plaznik Plavec. Za letošnji naslov natečaja Ko izgubiš vse so se odločili zaradi trenutne situacije v svetu - vojne, naravne nesreče ... "Pričakujemo tudi ljubezenske zgodbe s srečnimi in žalostnimi konci. Sodelujoče seveda pozivamo, da zapišejo tudi oziroma predvsem pozitivne zgodbe, ki so se zgodile po različnih izgubah," je še povedala vodja projekta. K sodelovanju vabijo še neuveljavljene pisce, stare najmanj 17 let. Kmalu bodo za mlajše pisce namreč pripravili poseben natečaj.

Strokovna komisija še ni sestavljena, najverjetneje bodo povabili tiste žirante, ki so sodelovali že pri prvih natečajih. Pri izboru bodo med prispelimi deli upoštevali kreativnost, slog, jezik, vsebino, inovativnost, sporočilnost in splošni vtis. Izvirna literarna dela bodo razdelili v tri kategorije - kratka zgodba, pesem in zgodba za otroke. Za vsako bodo izbrali zmagovalno besedilo, hkrati bo izbrano najboljše besedilo natečaja, rezultati pa bodo objavljeni 25. maja v sklopu praznovanja dneva knjižnice na osrednji prireditvi.

Avtorji zmagovalnih besedil bodo nagrajeni s knjižnimi nagradami in darilnimi boni, avtor najboljšega besedila literarnega natečaja pa z bralnikom. Vsi sodelujoči bodo prejeli simbolična darila. Knjižnica bo ob koncu natečaja izdala publikacijo, v kateri bodo objavljena vsa besedila. Rok za oddajo besedil je 15. marec. Razpis natečaja si lahko preberete tukaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta