Maribor: Slovenska filantropija ima nove prostore. Sedaj bodo lahko izvajali več aktivnosti hkrati

MBK
20.03.2024 19:56

Nocoj je Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, pripravila odprtje novih prostorov v Kacovi ulici 1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Mariboru imajo dnevni center za migrante, na voljo so podpora osebam z mednarodno zaščito, prostovoljski servis ...
Igor Napast

Nedaleč stran od sedanjih prostorov na Partizanski cesti bodo lahko izvajali več dejavnosti naenkrat, s čimer se bodo precej izboljšali pogoji za delo, tako za prostovoljce, ki programe izvajajo, kakor za uporabnike. Na odprtju je zbrane pozdravil izvršni direktor Slovenske filantropije Franci Zlatar, dejavnost pa predstavil Žiga Auer, vodja dnevnega centra. Izvajajo programe dnevni center za migrante, deljenje viškov hrane, podporo in pomoč pri integraciji osebam z začasno zaščito, z mednarodno zaščito in drugim, prostovoljska pisarna in prostovoljski servis, podpora prostovoljskim organizacijam. Za nocojšnje odprtje prostorov pa so pripravili posebno pogostitev, in sicer so se tujci predstavili s tipičnimi kulinaričnimi značilnostmi svojih držav.   

Franci Zlatar (levo) je pozdravil zbrane na odprtju novih prostorov Slovenske filantropije v Mariboru. 
Igor Napast

V novih prostorih so danes izvedli posvet o prostovoljstvu v lokalni skupnosti in regiji. Jutri pa bodo gostili delavnico o prostovoljstvu in njeni promociji, svetovanju in predavanje o zagovorništvu prostovoljstva na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta