Z novim letom brezplačni prevozi za starejše na voljo tudi v Šentilju. Doslej je le na vloga

BEB
13.01.2024 05:30

Za večjo mobilnost, socialno vključenost starejših in medsebojno povezovanje uvajajo to storitev, pravijo v občini

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Starejšim občankam in občanom ponujajo novo brezplačno storitev.
Andrej Petelinšek

Občina Šentilj je s 1. januarjem začela izvajati storitev brezplačnih prevozov za starejše. Tako bodo imeli tisti, ki nimajo lastnega prevoza, na voljo brezplačni prevoz po opravkih, kakor je obisk zdravnika, trgovine ali javnih ustanov.

Na občini še pojasnjujejo, da so prevozi namenjeni tistim starejšim, ki nimajo drugih možnosti transporta, nimajo sorodnikov, imajo nizke mesečne dohodke in slabe povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Pravico do prevozov lahko uveljavljajo občani, ki imajo stalno bivališče v občini Šentilj in izpolnjujejo še dodatne pogoje. Pravica do sofinanciranja stroškov prevoza se dodeli uporabniku za obdobje največ dvanajst mesecev oziroma do spremembe okoliščin 2024.

Prevoze bodo izvajali v Zavodu Zmoremo do najbližje ustanove oziroma lokacije po namenu obiska znotraj občine. Zunaj nje pa zgolj za nujne preglede v slovenskih bolnišnicah, obiske javnih ustanov in lokacij po namenu obiska, ki jih ni v domači občini. Vsi uporabniki si morajo najprej pridobiti vlogo na občini Šentilj in oddati ustrezno dokumentacijo, s čimer bodo dokazali upravičenost do sofinanciranja prevoza. Prevoze občani rezervirajo na telefonski številki, ki jo bodo prejeli ob vročeni odločbi. Prevoz je treba naročiti vsaj tri dni pred želeno storitvijo od ponedeljka do petka med 7. in 14. uro. Če pa so kapacitete proste, se lahko naroči tudi kasneje. Uporabnik lahko prevoz koristi največ 20-krat v koledarskem letu, razen pri izkazani zdravstveni storitvi.

Direktorica občinske uprave občine Šentilj Petra Pucko je povedala še, da so za ta namen rezervirali skupno 10 tisoč evrov. Do sedaj so prejeli zgolj eno vlogo. Da bi informacije o možnosti prevoza dosegle čim več ljudi, so o storitvi obvestili tudi vsa društva upokojencev v občini. Vsem starejšim občankam in občanom, ki bi imeli težave z izpolnjevanjem vloge, pa bodo tudi pomagali, še pravi direktorica uprave. Več informacij na telefonski številki 02 650 62 00, preko e-maila: obcina@sentilj.si ali na spletni strani www.sentilj.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta