V Poljčanah dve novi zdravnici splošne medicine. Županja se je zahvalila dosedanjemu zdravniku, ki se je upokojil

Natalija Sinkovič
13.01.2024 06:00

Z novim letom sta začeli delati Vesna Limbek in Anja Prah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Županja Petra Vrhovnik se je Marjanu Colariću ob upokojitvi zahvalila s spominsko plaketo.
Občina Poljčane

Dolgoletni zdravnik splošne medicine v Poljčanah Marjan Colarić se je upokojil. Z novim letom sta tako začeli delati Vesna Limbek in Anja Prah. Prva ga je nadomestila v Zdravstveni postaji Poljčane, druga je z novim letom začela delo v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane. Ob upokojitvi je županja Občine Poljčane Petra Vrhovnik Colariću podelila spominsko plaketo v zahvalo za dolgoletno prizadevno delo na področju splošne medicine v občini. "Bil je izjemno pomemben steber lokalnega zdravstvenega sistema. Svoje poslanstvo je zavzeto opravljal dolga leta, predano skrbel za zdravje prebivalcev in vzpostavil zaupljiv odnos s pacienti. Njegovo delo v našem kraju neizmerno cenimo in ga bomo ohranjali v prijetnem spominu," je povedala županja. Z njim so uspešno sodelovali tudi v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane in se mu ob koncu leta zahvalili za tri desetletja dolgo sodelovanje in skrb za stanovalce doma.

V Občini Poljčane so se že dlje časa ukvarjali s premajhnim številom zdravnikov glede na delež prebivalcev. Novembra so zato objavili javni razpis za koncesijo za dve ambulanti splošne medicine. Izbrali so družinsko zdravnico Vesno Limbek, ki je doslej službovala v Zdravstveni postaji Rogaška Slatina, koncesijsko razmerje je sklenjeno za 15 let. Dosedanji pacienti Colarića jo lahko izberejo za novo osebno zdravnico. V Domu dr. Jožeta Potrča v Poljčanah pa je z novim letom delo nastopila Anja Prah, ki živi v Slovenski Bistrici. "Občini Poljčane se zahvaljujemo za izbor nove zdravnice. Prvi vtisi so odlični, konkretni dogovori so v polnem teku in verjamem, da bomo odlično sodelovali," je povedala direktorica Doma Iva Novak.

Obe zdravnici bosta delovali kot uigrana ekipa s svežo energijo in jasno vizijo. "Z več kot desetletnimi izkušnjami z delom v ambulanti družinske medicine in še vedno z mladostniško zagnanostjo bomo ves trud usmerili v zagotavljanje kakovostnih, dostopnih in sodobnih storitev," pa sta o svojem delu zapisali novi poljčanski zdravnici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta