(FOTO) "Brez obžalovanja, z nasmehom." Slovenska novinarka, ki se bori z rakom, si je postrigla lase, da bi osrečila najmlajše bolnike​

A.L.
06.12.2021 15:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Novinarka Katarina Keček je trenutno sredi enega najtežjih obdobij svojega življenja. Pred časom je izvedela, da ima raka dojke, o zdravljenju pa piše tudi v kolumni za revijo Zarja Jana. Kljub težki preizkušnji ostaja optimistična, med procesom zdravljenja pa je sprejela še eno pomembno odločitev.

Odločila se je, da ne bo čakala na odpadanje las zaradi posledic kemoterapije, zato si je sama postrigla lase, ki so bili dolga leta njen zaščitni znak. "Ni lepšega, če iz sranja, ki ga imaš, narediš nekaj dobrega. Ali pa lepega. Moji krasni lasje odhajajo od mene. Brez obžalovanja. Z nasmehom. Z ljubeznijo. Da bodo osrečili kako drugo nesrečno malo golo glavico. Želim si, da bi lahko kdaj pobožala to princesko, ki jo bodo čuvali moji lasje," je zapisala pod fotografijo postriženih las, ki jo je objavila na družbenem omrežju.

Katarina Keček je 40 centimetrov dolgo kito podarila Brigiti Smrekar in njeni hčerki Mii, ki je pri sedmih letih zbolela za akutno limfoblastno levkemijo. Mama in hči zbirata čope postriženih las, ki jih nato pošljeta v fundacijo Little Princess Trust iz Hereforda v Angliji, kjer brezplačno izdelujejo lasulje za male onkološke bolnike. Pred nekaj meseci sta se dve lasulji v Slovenijo že vrnili in osrečili mali bolnici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta