(FOTO in VIDEO) Uspešno stopa po očetovih stopinjah: Že poznate sina Mihe Guština Guštija?

A.L.
03.01.2022 09:52
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Miha Guštin Gušti velja na slovenski glasbeni sceni za enega najbolj prepoznavnih obrazov. Manj znano pa je, da po njegovih stopinjah uspešno stopa tudi najstarejši sin Kris Guštin. 21-letnik je kitarist skupine Joker out, ki z glasbenimi uspešnicami osvaja srca slovenskih poslušalcev in pobira glasbene nagrade. Nedolgo nazaj je skupina osvojila zmago na prvem Dnevu nove slovenske glasbe Frišno/Fresh, oktobra pa razprodala tudi koncerta v ljubljanski Cvetličarni.

Kris je študent kemijskega inženirstva, s kitaro pa se je srečal precej pozno. "Na začetku devetega razreda sem začel igrati kitaro. V bistvu sem se spoprijateljil s fanti, ki so imeli šolski bend. Oče je napisal šolsko himno, oni so vadili, jaz pa sem dobil nalogo, da o tem novinarsko poročam za šolsko glasilo. Očetova glasba me namreč niti malo ni zanimala. Že v vrtcu se mi je zdelo čudno, kdo jo sploh posluša. A ko me je prišel iskat v vrtec, so bile vzgojiteljice čisto navdušene, pa še za avtograme so ga prosile," je razkril v pogovoru za Svet24. Vesel je, da ga oče ni k ničemur silil in mu dajal proste roke, da sam začuti glasbo po svoje. "Ko sem opazoval fante iz benda, sem videl, da so se zanje ogrevale najlepše punce, in hotel sem biti zraven," doda.

V treh letih se je naučil toliko o glasbi in kitari, da Gušti brez težav prizna, da ga je prekosil. "Naravnost eksplodiral je. Osvojil je slovensko in tujo glasbo, vse skupaj pa je dodelal na sebi lasten način, ki je precej drugačen od mojega," je za Svet24 povedal ponosni oče.

Danes je Kris uspešen glasbenik in skupaj s še štirimi prijatelji ustvarja glasbo, ki so jo mnogi že vzeli za svojo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta