(VIDEO) Zala in Gašper med protestom Slovence pozvala: Odpihnimo Zmaja Tolovaja!

D.Ži
01.06.2021 10:10
Če mlajšim večkrat očitamo, da premalo kritično razmišljajo o svetu in družbi, to zagotovo ne velja za naša nekdanja evrovizijca, ki sta postala najbolj ljubka slovenska protestnika.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družbenoangažirana Gašper in Zala sta javno podpirala tudi proteste s kolesi. 
Sašo Bizjak

Če iščete navdih, kako narediti svet boljši, bolj prijazen in nežnejši, ga boste našli na instagramovskem profilu zalagasper. Zala Kralj in Gašper Šantl sta brez dvoma vzor svoji generaciji, zagotovo pa še komu. Zasanjana in zaljubljena dvojica si že dolgo prizadeva svet po svojih najboljših močeh narediti lepši. Ljudi pozivata k temu, da se je občasno potrebno ustaviti, vdihniti, se ozreti vase in naravo ter razmisliti, kako lahko vsak od nas prispeva k lepši prihodnosti. Ob glasbenem ustvarjanju vrtnarita, promovirata uporabo oblačil iz druge roke, branje, zdravo prehrano, posvajata živali, že večkrat smo zasledili, da kritično razmišljata tudi o dnevnopolitičnih zadevah, kar pri mlajši generaciji pogosto pogrešamo. Bilo je ravno sredi petkovih množičnih protivladnih protestov, ki se jih je v Ljubljani udeležilo okoli 30.000 ljudi, ko sta Zala in Gašper na svojih družbenih profilih objavila fotografijo, na kateri resnih, morda celo razočaranih obrazov v rokah držita kos blaga z napisom "Odpihnimo Zmaja Tolovaja."  Besedo "Odpihnimo" sta zapisala z mavričnimi črkami. 

Interpretacija sporočila je seveda prepuščena vsakemu posamezniku, njuni oboževalci so ga razumeli v kontekstu protestov. "Uau, niti sanjalo se mi ni, kaj se dogaja s svobodo medijev v Sloveniji, dokler nisem videl protestov," komentira njuna oboževalka iz Španije, druga oboževalka pa dodaja, da ju Zala in Gašper spominjata na Johna Lennona in Yoko Ono. Nekdo opozarja, da se beseda zmaj piše z dvema J. 

Zalagasper, kot se že nekaj časa imenujeta, sta nedavno med oboževalce poslala tudi nov, izjemno ljubek spot za skladbo  xoxo

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta