Bivša hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović bo odločala o prirediteljih OI

Vanessa Čokl
11.10.2021 14:52
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolinda Grabar Kitarović 
Robert Balen

Nekdanja predsednica Hrvaške Kolinda Grabar Kitarović je nova članica komisije Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) za izbiro prihodnjih gostiteljev olimpijskih iger.

Odločitev izvršnega odbora je pozdravil tudi predsednik Moka Thomas Bach. Mok je v izjavi za javnost sporočil, da bo nekdanja hrvaška predsednica takoj nastopila novo funkcijo. Grabar Kitarovićeva bo zamenjala Norvežanko Kristin Kloster Aasen, ki je kljub izvolitvi v komisijo kasneje odstopila.

Grabar Kitarovićeva je od lanskega leta članica izvršnega odbora Moka, po obstoječih pravilih krovnega olimpijskega komiteja pa lahko opravlja zgolj eno funkcijo.

Komisija se sicer ukvarja in pogovarja s prizorišči, ki izrazijo željo po izvedbi OI ali ZOI kot del novega procesa izbire gostiteljev v želji po cenejših igrah in luči trajnostnega razvoja. Nekdanja hrvaška predsednica je že sodelovala pri izbiri avstralskega Brisbana za poletne OI 2032. Mok mora v prihodnjem obdobju poiskati še prireditelja zimskih olimpijskih iger leta 2030. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta