Celjanka v Londonu: O terorističnem napadu, tamkajšnjem medijskem poročanju in življenju dan kasneje

Asja Lednik
01.12.2019 07:53

"Iz nobene strani se ni dalo priti do tja, povsod po znamenitih starih ulicah so bile blokade, polne policije, kamer, mikrofonov in, seveda, ljudi."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Razmere v Londonu se po petkovem terorističnem napadu umirjajo, policija je včeraj identificirala tudi napadalca, sicer starega znanca policije. Ker se je napad zgodil tik pred začetkom decembra, ko se v britansko prestolnico že zgrinjajo turisti z vsega sveta, smo se s Celjanko Stino Goršič, ki je trenutno v Londonu, pogovarjali, kako je ona doživljala petkovo dogajanje. V času napada je bila tudi sama v bližini Londonskega mostu.
Okoli 17. ure se je z družinskimi člani, s katerimi potuje, vračala iz muzeja Tate Modern proti postaji London Bridge, da bi se vrnili v Greenwich, kje so nastanjeni. "Iz nobene strani se ni dalo priti do tja, povsod po znamenitih  starih ulicah so bile blokade, polne policije, kamer, mikrofonov in, seveda, ljudi - ne samo 'zijal', ampak tudi zmedenih turistov, ki niso vedeli, kako naprej," opisuje petkovo popoldansko dogajanje.

Osebni Arhiv
Osebni Arhiv

Isti dan napad v Londonu in Haagu

Spomnimo, da je v petkovem terorističnem napadu moški z nožem napadel ljudi. Policija je osumljenca, ki je imel na sebi lažno eksplozivno napravo, ustrelila, ta pa je podlegel poškodbam na kraju dogodka. Policija je kmalu sporočila, da incident obravnava kot terorizem. V napadu sta poleg storilca umrli še dve osebi. Isti dan se je napad z nožem zgodil tudi v nizozemskem Haagu, kjer so bili ranjeni trije najstniki, vsi so bili mladoletni. Napad se je zgodil v veleblagovnici v največji mestni trgovski četrti, tamkajšnji mediji poročajo, da naj ne bi šlo za teroristični motiv, vendar pa je policija sporočila, da preiskuje vse možnosti. Storilca so včeraj zvečer aretirali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta