Elon Musk na shodu: Če Trump ne zmaga, bodo to zadnje volitve

M.R.
06.10.2024 08:37

Nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, ki na prihajajočih volitvah spet kandidira, se je na predvolilnem shodu v Pennsylvaniji pridružil milijarder Elon Musk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Donald Trump in Elon Musk na shodu v Butlerju
Reuters

 Tehnološki podjetnik Elon Musk, sicer ustanovitelj družb Tesla in Space X, lasti pa tudi družbeno omrežje X, je dejal, da so pred Američani "najpomembnejše volitve v našem življenju". "Druga stran vam želi odvzeti svobodo govora. Želijo vam odvzeti pravico do nošenja orožja. Želijo vam odvzeti pravico do glasovanja," je med drugim povedal Musk. 

"Predsednik Donald Trump mora zmagati na volitvah, da bo ohranjena ustava. Mora zmagati, da bo v ZDA zavarovana demokracija," je poudaril Musk, nato pa dodal: "Če se to ne bo zgodilo, bodo to zadnje volitve." 

Dejstva so sicer nekoliko drugačna. Demokrati so Trumpa in tudi številni republikanci obtoževali, da je želel pokopati ustavo in voljo ameriških volivcev, ko je skušal izničiti rezultate volitev leta 2020, na katerih ga je premagal sedanji predsednik Joe Biden.

Elon Musk že dalj časa podpira Trumpovo kandidaturo.
Reuters

 

Musk sicer pogosto širi teorije zarote in že dalj časa podpira Trumpa, je pa tudi reden kritik kandidatke demokratske stranke na volitvah, sedanje ameriške podpredsednice Kamale Harris.

Trump je pred kratkim govoril, da bi Musk lahko vodil odbor za revizijo ameriških financ, če bo sam zmagal na volitvah. "Musk bi lahko zmanjšal državno potrošnjo," je dejal Trump. 

Včerajšnji shod je potekal v kraju Butler, kjer so 13. julija med njegovim predvolilnim shodom odjeknili streli. 20-letni domačin Thomas Crooks je streljal na Trumpa in ga ranil v desno uho, pri tem pa je ubil upokojenega gasilskega poveljnika. Napadalca so ubili pripadniki varnostnih struktur.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta