(FOTO in VIDEO) Mineva že 250 dni od začetka vojne, Rusija znova raketirala ukrajinska mesta, tudi Kijev

A.L., STA
31.10.2022 08:05

Rusija je davi, ko mineva že 250 dni od začetka ruskega napada, znova raketirala cilje v Ukrajini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Po poročanju tujih tiskovnih agencij je bilo eksplozije slišati tudi v Kijevu, Harkovu in Zaporožju. Oblasti so ljudi pozvale, naj ostanejo v zakloniščih in drugih varnih prostorih. Poročajo tudi o izpadih elektrike.

O morebitnih žrtvah za zdaj ne poročajo. Napadi so se sicer zgodili, podobno kot napadi v preteklih tednih, sredi jutranje prometne konice. Ruske sile naj bi napadle različne dele države, tudi v prestolnici je bilo davi slišati najmanj pet eksplozij.

"Rusija nadaljuje napade na civilno infrastrukturo," je preko Telegrama sporočil vodja kabineta ukrajinskega predsednika Andrij Jermak.

Med zračnimi napadi se je ljudje zatečejo pod zemljo. Zaklonišča, postaje podzemne železnice in kleti so postale njihov drugi dom.
EPA

Kijevski župan Vitalij Kličko pa je sporočil, da so deli prestolnice po napadih ostali brez elektrike, ponekod je zmanjkalo tudi vode. Dodal je, da si prizadevajo obnoviti napajanje za okoli 350.000 gospodinjstev.

Po podatkih ukrajinske vojske je ruska stran s severnega dela Kaspijskega morja in regije Rostov izstrelila več kot 50 raket, pri tem so si pomagali tudi z letali.

epa10276509 People shelter inside a metro station after a shelling in Kyiv (Kiev), Ukraine, 31 October 2022, amid the ongoing Russian invasion. Explosions have been reported in several districts around Ukraine on 31 October. Kyiv Mayor Vitali Klitschko said on social media that power engineers were working to restore electricity supply after damage to an energy facility that powers around 350,000 apartments in Kyiv. Some parts of the city were left with no water as a result of strikes on critical infrastructure facilities, the mayor added. EPA/ANDRII NESTERENKO
Andrii Nesterenko

V Moskvi trdijo, da napadajo le energetsko infrastrukturo v državi, medtem ko v Kijevu opozarjajo, da želi Rusija z napadi med civilisti, ki se soočajo z mrazom in pomanjkanjem elektrike, vzbuditi strah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta