(FOTO in VIDEO) V cerkvi v Angliji napadalec do smrti zabodel poslanca konservativcev

M.R.
15.10.2021 15:24
V Veliki Britaniji je v cerkvi v kraju Leigh-on-Sea v pokrajini Essex napadalec večkrat zabodel poslanca konservativne stranke Davida Amessa, poročajo britanski mediji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslanec je bil napaden v cerkvi Belfairs
Profimedia

25-letnega storilca je policija že prijela, na kraju pa je tudi našla nož, s katerim je več kot dvanajstkrat zabodel poslanca. Policija je ob tem sporočila, da drugih storilcev za zdaj ne išče, je pa pozneje preiskovanje umora prevzela protiterorostična policijska enota.

Poslanec David Amess
Profimedia

Policija je pozneje sporočila, da je poslanec kljub pomoči reševalcev umrl na kraju dogodka. 

Profimedia

69-letni David Amess je bil napaden med sestankom z volivci v cerkvi Belfairs. 25-letni napadalec naj bi pritekel v cerkev v zadnji uri dogovorjenega sestanka in večkrat zabodel Amessa. Sestanek je Amess na Twitterju napovedal 12. oktobra.

Amess je imel pet otrok, poslanec pa je bil od leta 1983. Ob njegovi smrti so zastave pred parlamentom spustili na pol droga. Premier Boris Johnson je pokojnika opisal kot enega izmed najbolj prijaznih, prijetnih in čutnih ljudi v politiki. "David je bil moški, ki je imel strastno vero v to državo in njeno prihodnost," je še dejal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta