(FOTO in VIDEO) V londonskem terorističnem napadu poleg napadalca umrli še dve osebi

A.L., STA
29.11.2019 15:49

Londonska policija obravnava napad z nožem na Londonskem mostu preventivno kot terorizem, so sporočili preko Twitterja. V incidentu je policija ustrelila moškega, več ljudi je bilo zabodenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Na tej stopnji niso znane okoliščine incidenta na Londonskem mostu. Ampak se preventivno na incident odzivamo, kot da je povezan s terorizmom," je tvitnila policija.
Kasneje so na novinarski konferenci potrdili, da so policisti ustrelili moškega osumljenca, ki je umrl na kraju incidenta. Ranjenih je bilo več ljudi, a niso razkrili podrobnosti o njihovem stanju. Načelnica londonske policije Cressida Dick je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdila, da sta v napadu poleg napadalca umrli še dve osebi, ki sta bili v napadu ranjeni.
Londonski župan Sadiq Khan je na ločeni izjavi povedal, da so nekateri huje ranjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Pomočnik komisarja Neil Basu je na novinarski konferenci policije dodal, da je imel osumljenec na svoje telo pritrjeno lažno eksplozivno napravo. Zaenkrat preučujejo vse možne motive.

EPA
Reuters
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta