(FOTO) Na italijanskem otoku Ischia po plazovih odkrili trupla, vseh pogrešanih še niso našli

STA, Va
27.11.2022 12:13

Huda nevihta, ki se je v soboto razbesnela nad otokom Ischia, je najhuje prizadela občino Casamicciola Terme na severni obali otoka. Vlada v Rimu bo aktivirala državno pomoč za prizadeto regijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Italijanski reševalci na otoku Ischia blizu Neaplja so po sobotnih plazovih odkrili trupla dveh žensk in otroka, deklice, stare med pet in šest let, iskanje devetih pogrešanih oseb pa še poteka. Italijanska vlada je sprostila približno dva milijona evrov za obnovo prizadetih območij, za kar bo zadolžila posebnega komisarja.

Italijanski mediji so sprva poročali, da je pogrešanih 13 oseb. Med njimi je bila tudi ženska z novorojenčkom, a so jo vmes našli živo in zdravo, reševalci pa so našli tudi eno truplo. Mediji so nato poročali, da je bilo pogrešanih še enajst ljudi. Kasneje so reševalci odkrili še dve trupli, s čimer se je število smrtnih žrtev povzpelo na tri, število pogrešanih pa je padlo na devet. V neapeljski prefekturi so medtem popravili prejšnjo oceno poškodovanih s 13 na štiri.

Dan potem. 
Reuters

Močan veter in dež tudi v nedeljo ovirata delo reševalcev, gasilcev, policije in enot civilne zaščite. Reševalci so kljub temu iz domov uspešno evakuirali približno 130 ljudi. Italijanski notranji minister Matteo Piantedosi je v soboto dejal, da je potrebno evakuirati približno 200 ljudi.

Reuters
Reuters

Huda nevihta, ki se je v soboto razbesnela nad otokom Ischia, je najhuje prizadela občino Casamicciola Terme na severni obali otoka. Val blata se je v zgodnjih jutranjih urah vsul s pobočja in zasul več hiš in vozil, nekaj avtomobilov je odneslo v morje. 

Reuters
Reuters
Reuters
Reuters

Regija sicer velja za dovzetno za zemeljske plazove. Že so se pojavili očitki, da so italijanske oblasti storile premalo za zaščito pred takšnimi naravnimi nesrečami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta