(FOTO) Ob zrušenju mostu v Grčiji umrla ena oseba

STA, Gr.G.
23.07.2023 18:30

Razlog za zrušenje mostu na glavni cesti, ki povezuje Patras na polotoku Peloponez z Atenami, še ni znan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Most je imel težave s stabilnostjo, ki so bile oblastem znane že dlje časa.
Reuters

V bližini mesta Patras na zahodu Grčije se je danes zrušil most, na katerem so izvajali obnovitvena dela. Pri tem je umrla ena oseba, osem ljudi pa je bilo poškodovanih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Gasilci v Patrasu so sporočili, da so jih na kraj nesreče poklicali kmalu po poldnevu po lokalnem času, ko se je zrušil del mostu v soseski Proastio.

Reuters

V akciji je sodelovalo približno 35 gasilcev in 12 vozil. Tiskovni predstavnik gasilcev Vasilis Vatrakojanis je povedal, da je bil promet prek omenjenega mostu od 20. julija dalje zaprt "zaradi rušitvenih in obnovitvenih del".

Razlog za zrušenje mostu na glavni cesti, ki povezuje to pristanišče na polotoku Peloponez z Atenami, za zdaj še ni znan.

V akciji je sodelovalo približno 35 gasilcev in 12 vozil.
Reuters

Eftimios Lekas, predsednik organizacije za zaščito pred potresi (OASP), je za grško televizijo ERT povedal, da je imel most težave s stabilnostjo, ki so bile oblastem znane že dlje časa. Obnovitvena dela so se začela leta 2021 in so po navedbah ERT ocenjena na več kot šest milijonov evrov.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta