(FOTO) Pokol v kibucu Kfar Aza: Dojenčki, ženske in očetje so bili brutalno pobiti

M.R.
10.10.2023 20:04

Militanti palestinskega gibanja Hamas so v izraelskem kibucu Kfar Aza pretekli konec tedna izvedli pravi pokol, je sporočil predstavnik izraelske vojske Itai Veruv.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izraelski vojaki nosijo trupla v kibucu Kfar Aza
REUTERS

"Videli smo dojenčke, matere, očete v njihovih spalnicah, kjer so jih teroristi brutalno pobili," je dejal in dodal: "To ni vojna, to ni bojišče. To je pokol." 

Izraelska vojska za zdaj še ne more potrditi natančnega števila žrtev pokola v kibucu, prav tako pa ne želi navajati podrobnosti o načinu pobojev. "Zavedamo se gnusnih dejanj, ki jih je sposoben Hamas," so dejali. Boji v kibucu so namreč trajali vse do današnjega jutra.

Vojska se je odzvala na poročanje novinarjev televizije i24, ki so iz kibuca sporočili, da so vojaki ob prihodu v Kfar Azo odkrili strašljive zločine nad tamkajšnjimi žrtvami. "Nikoli v svoji karireri nisem videl česa takega, nikoli v 40 letih službe si nisem mogel česa takega predstavljati," je že pred tem za televizijo CNN povedal izraelski general. 

Izraelski vojaki so za britansko medijsko hišo BBC povedali, da je Hamas vdrl v kibuc, zažigal hiše in pobijal družine. Izraelski častnik je povedal, da so bila nekatera trupla obglavljena. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta