(FOTO) Požar v znameniti londonski stavbi Somerset House do sobote zvečer omejili

STA, Va
18.08.2024 09:32

Galerija Courtauld, kjer med drugim visijo dela Vincenta Van Gogha, Edouarda Maneta in Claudea Moneta, v požaru ni bila prizadeta in ostaja odprta za obiskovalce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V požaru ni bil nihče poškodovan, uspelo jim je zavarovati tudi umetniška dela, ki sicer niso bila hranjena v delu stavbe, kjer se je požar začel. Zaradi požara bo del centra do nadaljnjega zaprt, to pa ne velja za galerijo Courtauld.

Z ognjenimi zublji, ki so izbruhnili v soboto okoli poldneva, se je borilo okoli 125 gasilcev. Londonska gasilska brigada je v soboto zvečer sporočila, da bodo zdaj začeli preiskavo izbruha požara.

Reuters
Reuters

Neoklasicistična stavba ob reki Temzi je gostila tekmovanje v brejkingu, ko so se začeli nad centrom viti oblaki dima. Zagorelo naj bi bilo na podstrešju. 

Somerset House je večje poslopje v neposredni bližini mosta Waterloo. Skozi bogato zgodovino je služilo več funkcijam, trenutno pa večinoma gosti umetniške in izobraževalne dogodke.

Dvorišče zgodovinske stavbe je bilo tudi prizorišče božične klasike Pravzaprav ljubezen iz leta 2003, poslopje pa se je pojavilo tudi v filmu o Jamesu Bondu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta