(VIDEO in FOTO) Sedemnajst slovenskih reševalcev v Jablanici s psi na terenu že išče pogrešane

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
07.10.2024 09:59

Ponoči je v Jablanico na pomoč v Bosno in Hercegovino prispela slovenska enota MUSAR, katere člani so usposobljeni za reševanje izpod ruševin v urbanem okolju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenski reševalci s psi že iščejo pogrešane v Buturović Polju.
Robert Balen

Sredi noči je v Jablanico na poziv Bosne in Hercegovine za pomoč prispela ekipa slovenskih reševalcev z reševalnimi psi, ki bodo pod ruševinami iskali morebitne preživele po poplavah in plazovih, ki so minuli petek uničili dele vasi v občinah Konjic in Jablanica.

"Takoj zjutraj, ko smo se seznanili s situacijo na terenu, je v Buturović Polje na delo odšla skupina reševalcev s psi," je za Večer v Jablanici povedal Aleš Cedilnik, vodja ekipe enote MUSAR. Trenutno je na delu sedemnajst reševalcev. Člani enote MUSAR, ki jo sestavljajo tehnični reševalci, vodniki reševalnih psov, logistična podpora, so usposobljeni za reševanje izpod ruševin v urbanem okolju.

Aleš Cedilnik, vodja slovenske reševalne ekipe. 
Robert Balen

V BiH je prispelo 46 reševalcev s šestnajstimi vozili in šestimi reševalnimi psi ter ekipo, ki jim bo med iskanjem pogrešanih nudila komunikacijsko podporo. Na terenu bodo delali v treh ekipah. Bivajo v srednji šoli v Jablanici. Po Cedilnikovih besedah bodo na terenu ostali, dokler bo to potrebno in smiselno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta