(FOTO) V streljanju v ZDA pet mrtvih, osumljenec ima le 15 let

STA, A.L.
14.10.2022 10:14

V streljanju v mestu Raleigh v ameriški zvezni državi Severna Karolina je bilo v četrtek ubitih najmanj pet ljudi, vključno s policistom, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA
Veasey Conway

Dve osebi sta bili v napadu ranjeni. Policija je osumljenca že aretirala. Pridržan je bil 15-letni osumljenec, ki pa je v kritičnem stanju, saj ga je policija ustrelila.

Napad v Raleighu, glavnem mestu Severne Karoline, se je zgodil v četrtek popoldne po krajevnem času. Policija je potrdila pet smrtnih žrtev, med katerimi je bil tudi policist, ki takrat ni bil na dolžnosti. Še dve osebi sta bili ranjeni, med njimi ena huje, lažje pa je bil ranjen še en policist.

Policija je v zvezi z napadom aretirala mlajšega moškega, oblečenega v kamuflažna oblačila, ki je bil oborožen z dvocevno puško.

EPA

Motiv za napad še preiskujejo, je danes sporočila policijska poveljnica Estella Patterson, ki je dejala, da so poleg 29-letnega policista v napadu življenje izgubili še 16-letnik in tri ženske v starosti 35, 49 in 52 let.

Županja Mary-Ann Baldwin je dogodek opisala kot žalosten in tragičen dan za mesto Raleigh, ki ima 500.000 prebivalcev, ter pozvala h končanju nesmiselnega nasilja v ZDA.

EPA

Na zadnji strelski pohod se je danes odzval tudi ameriški predsednik Joe Biden. "Dovolj. Žalovali in molili smo s preveč družinami, ki so morale nositi težko breme teh množičnih streljanj," je predsednik ZDA zapisal v izjavi dan po novi tragediji.

Streljanja v ZDA, kjer ima veliko ljudi v lasti strelno orožje, so dokaj pogosta, po strelskih napadih pa vselej oživijo razprave o tem, da bi bilo treba omejiti dostop do orožja.

V ZDA je v lanskem letu zaradi strelnega orožja umrlo približno 49.000 ljudi, letos pa več kot 34.000, od tega več kot polovica zaradi samomora, je objavila spletna stran Gun Violence Archive.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta