Ima hrvaško in ameriško državljanstvo: V Zadru prijeli moškega, ki je grozil hrvaškemu premierju Plenkoviću

STA, Va
06.07.2023 13:29

Ker storilec v času, ko je bilo storjeno kaznivo dejanje, ni bil na Hrvaškem, so v preiskavi sodelovale tudi ameriške varnostne službe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Plenković 
Reuters

Policisti so v sredo popoldne na območju Zadra pridržali moškega s hrvaškim in ameriškim državljanstvom in ga prepeljali v Zagreb. Sumijo ga, da je maja resno grozil s smrtjo hrvaškemu premierju Andreju Plenkoviću in članom vlade, je sporočila hrvaška policija.

Hrvaška policija je 12. maja prejela prijavo anonimne osebe, ki je s smrtjo grozila premierju Plenkoviću in članom vlade. Pred sedež vlade na Markovem trgu v Zagrebu so tedaj takoj napotili dodatne policijske enote.

"Do storilca smo prišli v sodelovanju z ameriškimi varnostnimi službami. Od včeraj je pod policijskim nadzorom, kriminalistična preiskava še poteka," je danes po seji vlade pojasnil hrvaški notranji minister Davor Božinović. Dodal je, da moškega sumijo več kaznivih dejanj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta