Iskanje vlačilca s hrvaškim kapitanom: Dobra novica na facebooku je bila lažna

12.10.2019 22:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splav, ki naj bi ga bili pred dnevi opazili na Atlantiku. 
Twitter

Tudi sobotni satelitski posnetki z Atlantskega oceana niso pokazali sledi za pogrešanimi pomorščaki z vlačilca Burbon Rhode, ki mu je poveljeval Hrvat Dino Miškić in je potonil pred dvema tednoma. Na njem je bila 13-članska posadka. Tri ljudi so rešili in našli štiri trupla. 
Družina pogrešanega kapitana ima zbranih 82 tisoč evrov, a je malo verjetno, da bi zasebno iskanje pripeljalo do uspeha. Oblasti francoskega otoka Martinik so po 16 dneh iskanje prekinile, potem ko že deset dni niso našli nobenih ostankov plovila ali znamenj o pogrešanih. Ne verjamejo, da je po tolikšnem času še kdo živ. Sorodniki pa še niso izgubili upanja in jih je v kot stisnilo lažno sporočilo neke ženske na facebooku, češ da so pogrešane brodolomce končno našli, našli žive. Ženska se je poskušala izvleči s pojasnilom, da je to naredila, da bi svojci ne izgubili upanja in naposled slišali kaj dobrega ... 
Bourbon Rhode je izplul s Kanarskih otokov, potem pa padel v orkan Lorenzo, začela je vdirati voda, vlačilec je kmalu zatem potonil. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta