Izraelska policija vdrla v prostore Al Jazeere v Nazaretu

STA, A.L.
09.05.2024 14:57

Izraelska policija je danes v mestu Nazaret vdrla v prostore katarske televizije Al Jazeera in zasegla opremo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Izrael je nove racije zoper televizijsko mrežo izvedel le nekaj dni po tem, ko je vlada prepovedala njeno oddajanje v državi, češ da ogroža varnost Izraela, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelski minister za komunikacije Šlomo Karhi je v nedeljo podpisal odlok, ki Al Jazeeri prepoveduje oddajanje v Izraelu, ministrstvo pa pooblašča, da zapre pisarne katarske televizijske mreže v državi in zaseže vso opremo, ki jo uporabljajo njeni zaposleni. Še istega dne je policija vdrla v prostore Al Jazeere v zasedenem vzhodnem Jeruzalemu in zaplenila opremo.

Za prepoved oddajanja Al Jazeere se je izraelska vlada odločila po tem, ko je parlament aprila potrdil nov zakon o medijih. Ta vladi daje pooblastila, da prepove oddajanje tujim televizijskim programom, če presodi, da ogrožajo varnost države. Odlok o prevodi oddajanja katarske televizije naj bi po poročanju lokalnih medijev veljal najmanj 45 dni.

Izrael sicer že dlje časa televizijo obtožuje, da o vojni v Gazi poroča pristransko. Al Jazeera pa je nemudoma obsodila odločitev izraelskih oblasti in prepoved oddajanja označila za zločinsko dejanje Izraela, ki javnosti odreka pravico do dostopa do informacij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta