Izraelska vojska naj bi v Gazi uničila vojaške objekte Hamasa

STA, M.D.
30.12.2023 10:55

Izraelska vojska danes nadaljuje obstreljevanje ciljev na območju Gaze.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Izraelske enote so v mestu Gaza v zadnjem dnevu ob podpori zračnih sil ubile na desetine teroristov, je davi sporočila vojska. Tarča napadov so bil vojaški objekti in infrastruktura skrajnega palestinskega gibanja Hamas, so pojasnili.

Kot je davi sporočila izraelska vojska, so bojna letala skupaj s kopenskimi silami in ob podpori mornarice napadla "teroristične celice in infrastrukturo na različnih območjih" palestinske enklave ob Sredozemskem morju. Izraelske enote so bile udeležene v silovitih spopadih s teroristi, so pojasnili po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

V napadih na mesto Gaza na severu enklave je bilo v zadnjem dnevu po navedbah izraelske vojske ubitih na desetine teroristov. Teh podatkov ni bilo mogoče neodvisnost preveriti, dodaja dpa.

Med cilji, ki jih je uničila izraelska vojska na severu območja Gaze, so bili vojaški objekti Hamasa in skladišča orožja z vojaško opremo in komunikacijskimi napravami.

Medtem ko so izraelske sile pred tem poročale, da je njihov cilj prevzem operativnega nadzora nad severnim območjem Gaze, se sedaj osredotočajo na južni in osrednji del Gaze. Boji se stopnjujejo in širijo predvsem v južnem mestu Han Junis, ki velja za trdnjavo Hamasa. Vojska domneva, da se v tamkajšnjem podzemnem predoru zadržujejo voditelji Hamasa, ki stojijo za napadi na Izrael 7. oktobra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta