Jug Francije in sever Italije prizadele poplave, dve osebi sta pogrešani

N.S., STA
27.10.2024 16:34

Sobotno obilno deževje je povzročilo poplave ter ponekod ohromilo cestni in železniški promet. Posredovali so gasilci in reševalci, ki so pomagali predvsem ljudem, ujetim v svojih domovih in avtomobilih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Poplave so najbolj prizadele departma Var na skrajnem jugovzhodu Francije. V tamkajšnjem znamenitem letovišču Saint-Tropez je voda zalila številne trgovine in restavracije. Drugod v departmaju so reševalne akcije potekale tudi s pomočjo helikopterjev.

Zaradi vremenskih razmer nekatere ceste na jugu države ostajajo zaprte, prekinjen pa je tudi železniški promet na eni izmed regionalnih prog, kjer se je v petek zvečer zaradi zemeljskega plazu iztiril vlak.

Poplave so medtem prizadele tudi sever Italije, zlasti deželo Toskano. Po večdnevnih nalivih so številne ceste in hiše pod vodo, reke pa so prestopile bregove, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

EPA

Reševalci so ponoči v bližini Pise priskočili na pomoč več kot desetim voznikom, ki so obtičali na strehah vozil. Oblasti v Piemontu, Liguriji in Emiliji-Romanji so prebivalce opozorile, naj bodo zaradi vremenskih razmer previdni do konca tedna. V Torinu pa oblasti prebivalcem svetujejo, naj ostanejo doma ter se izogibajo vožnji z avtomobilom in pohodništvu.

V Italiji zaradi nalivov pogrešajo dve osebi. Ena oseba je izginila v soboto popoldne v hribih v bližini Genove, druga pa je izginila danes na podeželju v bližini Nuxisa na Sardiniji, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Številni prebivalci severne Italije in južne Francije so se že minuli teden soočali s poplavami, ki so v Bologni terjale eno življenje.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta