Klic na pomoč iz Gline: "Še 82 ljudi nima strehe nad glavo, spijo v avtomobilih"

13.01.2021 16:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glina 
Andrej Petelinšek

"Na mojem seznamu iz zadnjih 48 ur je še 82 oseb, ki nimajo strehe nad glavo. Od tega ima 70 odstotkov objektov rdečo ali oranžno nalepko."

To pomeni, da v njih ni več mogoče živeti.

To je podžupanja Gline Branka Bakšić Mitić, ki je s prizadetimi v decembrskem in poznejših potresih od prvega trenutka, povedala danes, po sestanku s predsednikom Hrvaške Zoranom Milanovićem v Petrinji. 

Bakšić Mitićeva prosi vse, ki lahko, da pomagajo tem ljudem, ki so tudi še 14 dni od rušilnega potresa v avtih ali v zrušenih hišah, ker je to vse, kar imajo. Poleg tega je pritisnil še mraz, ponoči temperature padejo močno pod ničlo.   

Medtem so v akciji Vukovar za potresna območja zbrali za 30 tisoč evrov pomoči posameznikov in podjetij. "Zbrali smo prav to, kar ljudje zdaj najbolj potrebujejo: osnovne prehrambne izdelke in higienske pripomočke, kot so mleko, moka, olje, sol, otroška hrana, plenice ... Dostavili bomo tudi 136 električnih grelnikov," je za portal 24sata povedal namestnik župana Vukovarja in načelnik civilne zaščite Marijan Pavliček

"Zdaj je najpomembneje pokazati človeškost," je dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta