Mednarodna protiteroristična operacija: Med osumljenimi tudi mladoletni osebi iz Hrvaške

Va
10.11.2023 18:29

Čeprav so med osumljenimi skrajnimi desničarji tudi razmeroma mladi, je obstajala povečana nevarnost, da bodo nekateri od njih krenili v akcijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V mednarodni operaciji proti desničarskemu terorizmu so v četrtek v več evropskih državah prijeli pet osumljencev, še sedem pa so jih zaslišali. Dve osumljeni osebi sta mladoletnika s Hrvaške, je sporočilo ravnateljstvo policije v Zagrebu.  

Policija navaja, da osumljenci pripadajo desničarski organizaciji, ki za svoje aktivnosti uporablja online platformo, med drugim tudi za razširjanje ekstremistične propagande, aktivno novačenje novih članov in za izmenjavo priročnika o 3D-orožju, so objavili hrvaški mediji.  

Preiskovalci sumijo, da so nekatere od obravnavanih oseb sestavile svoj manifest in da imajo dostop do orožja. Čeprav so nekateri od osumljenih razmeroma mladi, je obstajala povečana nevarnost, da bodo krenili v akcijo, je sporočila hrvaška policija. 

Primer je julija letos odprl evropski tožilski organ Eurojust na zahtevo Belgije, zajela pa je še Nemčijo, Litvo, Romunijo, Italijo in, kot rečeno, Hrvaško.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta