Minister si je dopisoval z osumljencem za umor novinarke, z njim naj bi tudi večkrat jedel

STA, M.R.
08.09.2020 13:52

Malteški pravosodni minister Edward Zammit Lewis je lani s poslovnežem Yorgenom Fenechom, ki je obtožen sostorilstva pri umoru malteške novinarke Daphne Caruana Galizia, izmenjal več sto sporočil, poročajo lokalni mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Protestnik s fotografijo umorjene novinarke Daphne Caruana Galizie.
Reuters

Časnik Times of Malta na spletu poroča, da sta si Edward Zammit Lewis in Yorgen Fenech prek aplikacije Whatsapp med januarjem in oktobrom 2019 izmenjala okoli 700 sporočil. Večkrat naj bi šla tudi na kosilo.
V odzivu minister ni zanikal, da si je dopisoval s poslovnežem. Zatrdil je, da je stike z njim prekinil "precej pred" aretacijo Fenecha in da nima poslovnih stikov z njim, ga pa pozna. "Malta je majhna država, vsak pozna vsakogar," je dejal. Zammit Lewis je sicer julija 2019 postal minister za enakost, vodenje pravosodnega ministrstva pa je prevzel januarja letos.
Poslovneža so sicer aretirali novembra lani in ga obtožili sostorilstva pri umoru preiskovalne novinarke oktobra 2017. Policiji je priznal, da si je prek Whatsappa dopisoval tudi z nekdanjim malteškim premierjem Josephom Muscatom in vodjo njegovega kabineta Keithom Schembrijem.
Muscat je zaradi očitkov glede ravnanja v primeru umorjene novinarke, ki je preiskovala korupcijo v njegovem ožjem krogu, januarja odstopil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta