Napadli iraško bazo Al Balad, v kateri so tudi ameriški vojaki

K. Š., STA
12.01.2020 19:12

Vojaško bazo Al Balad, ki se nahaja severno od Bagdada, je danes zadelo osem raket, pri čemer so bili ranjeni štirje iraški vojaki, je potrdila iraška vojska. Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP gre za bazo, v kateri so nameščeni tudi ameriški vojaki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne gre za prvi tovrstni napad na vojaška oporišča, ki gostijo ameriške sile
Sta

Iz baze Al Balad, ki je bila tarča današnjega napada, se je tako umaknilo okoli 90 odstotkov ameriškega osebja, tam je trenutno le še okoli 15 Američanov, dodaja AFP. Vojaška oporišča v Iraku, ki gostijo ameriške sile, so bila v minulih tednih večkrat tarča podobnih napadov. Večinoma so odgovornost zanje prevzele proiranske frakcije v Iraku.
Minulo sredo pa je Iran v povračilo za ameriško likvidacijo iranskega generala Kasema Solejmanija izstrelil rakete na bazo v Erbilu na kurdskem severu države, kjer so bili nameščeni tudi slovenski vojaki, ter na letalsko bazo Al Asad kakih 160 kilometrov severozahodno od Bagdada v provinci Anbar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta