Neurja povzročala težave v več delih Italije, ponekod poročajo celo o tornadih

STA, A.L.
08.09.2022 13:30

Poplave in zemeljski plazovi so med drugim prizadeli mesta Como, Torno in Blevio, kjer so se na stanovanjska območja zlila blato in naplavine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Neurja so danes povzročila težave v več delih Italije. Iz mesta Civitavecchia blizu Rima in okolice Gardskega jezera poročajo celo o tornadih, obilno deževje pa je povzročilo zemeljske plazove v pokrajini Como v Lombardiji. Marsikje so morali zaradi podrtih dreves posredovati gasilci, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Poplave in zemeljski plazovi so med drugim prizadeli mesta Como, Torno in Blevio, kjer so se na stanovanjska območja zlila blato in naplavine. Območje je podobna vremenska ujma prizadela že pred letom dni.

Ansa navaja besede prebivalca Blevia, da je voda po eni uri dežja vdirala povsod. Velike težave je vreme povzročilo tudi v kraju Lecco.

Že ponoči je sicer hudo neurje zajelo tudi Livorno. V eni uri je padlo 118 milimetrov dežja. Tudi tam so morali zaradi podrtih dreves in odkritih streh večkrat posredovati gasilci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta