Odločitev je padla: Huawei bo smel v Veliki Britaniji graditi omrežje pete generacije, vendar z omejitvami

Gr.G.
28.01.2020 15:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Kljub pritiskom s strani ZDA, naj podjetje blokirajo, se je Velika Britanija odločila kitajski telekomunikacijski družbi Huawei prižgati zeleno luč za izgradnjo mobilnega omrežja pete generacije (5G), vendar so jim določili omejitve. Slednje določajo, da Huawei ne bo smel dobavljati opreme za občutljive dele jedrne infrastrukture. BBC poroča, da bodo kitajski družbi Britanci dovolili postaviti 35 odstotkov omrežja, ki vključuje tudi bazne postaje, prav tako njihove bazne postaje ne bodo smele stati v bližini vojaških oporišč in jedrskih izstrelišč. 
"Želimo povezljivost na svetovni ravni takoj, ko bo mogoče, vendar ne na račun nacionalne varnosti," je dejala ministrica za kulturo Nicky Morgan, ki je pristojna tudi za digitalizacijo. "Visoko tvegani ponudniki nikoli niso in nikoli ne bodo dobili dostopa do naših najbolj občutljivih omrežij," je dodala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta