Oglasil se je danski milijarder ki je v napadih v Šrilanki izgubil tri otroke: Bolečina je neznosna

A.L.
27.04.2019 07:28

Anders Holch Povlsen je na Danskem znano ime. Podedoval je namreč dansko trgovsko verigo Bestseller, družinsko podjetje, ki ga je leta 1975 ustanovil njegov oče in danes zaposluje 15 tisoč ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

46-letni danski milijarder Anders Holch Povlsen, ki je izgubil tri od štirih otrok v terorističnem napadu v Šrilanki, je dejal, da je izguba, s katero se trenutno sooča s svojo družino, povsem neznosna. Kljub temu je našel nekaj besed za zahvalo vsem, ki jim v teh trenutkih stojijo ob strani. Hkrati je potrdil, da je so v napadu umrli sin Alfred in hčerki Alma ter Agnes. Povlsenova tretja hči je napad preživela.
{twitter}https://twitter.com/kiranjoyv/status/1121840370399076352{/twitter}

Reuters

"Premagali bomo težke čase"

Na komemoraciji v počastitev smrti v danskem mestu Brande je tamkajšnji duhovnik prebral sporočilo danskega milijarderja. "Izguba otrok je neznosna. Obkrožen z dragimi ljudmi, prijatelji, nadarjenimi kolegi in našimi družinami bomo premagali te težke čase. Hvaležni smo za sočutje, ki ste ga pokazali. Ne le za naše družine in otroke, ampak za vse žrtve tega krutega napada v Šrilanki," je duhovnik Arne Holst-Larsen prebiral 700-glavi množici.
{twitter}https://twitter.com/Kavinthans/status/1121846336175755265{/twitter}
Prebivalci Brande so se zbrali na mestnem trgu, prižgali sveče, zapeli pesmi in molili. Spominske slovestnosti so potekale tudi v Aarhusu, Copenhagnu in Odenseju.
Povlsen je bil v času napada z družino v prestižnem hotelu Shangri-La v Kolombu, glavnem mestu Šrilanke, ki je bil eden izmed tarč samomorilskih napadalcev. 

Reuters
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta