Okoli fontane Trevi v Rimu kmalu ograja. Bo to oviralo spominsko fotografiranje?

Gr.G.
17.02.2020 18:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Rimska županja Virginia Raggi je potrdil namero mesta, da najrepj okoli znamenite fontane Trevi, pozneje pa tudi okrog nekaterih drugih znamenitosti mesta, zgradi zaščitno ograjo. Na ta način se želijo boriti proti negativnim učinkom množičnega turizma. Mestna oblast je odobrila zaščitne ukrepe okoli fontane Trevi, je Raggijeva objavila na svojem facebook profilu. "Osebno se mi zdi ta predlog nekaj normalnega za zaščito Rimskih najbolj pomembnih in obiskanih znamenitosti." 
{facebookpost}https://www.facebook.com/virginia.raggi.m5sroma/posts/1479620028887108{/facebookpost}
Ograjo nameravajo v Rimu postaviti z željo, da bi jim pomagala omejiti število turistov, pa tudi zatreti njihovo neprimerno obnašanje. Nekateri so denimo tudi skakali v vodo fontane in posedali ob njej, kar jo je poškodovalo. Nasprotniki ograditve pojasnjujejo, da bi tovrstni posegi okoli zgodovinskih umetnin omadeževali njihovo verodostojnost. A županja vztraja in je odločena ukrep zaščite tudi izpeljati. "Šlo bi za podobno ogrado, kot je že v uporabi okoli nekaterih drugih fontan v Rimu," je dejala po pisanju Lonely Planeta. Dodaja, da gre za rešitev, ki ne bi ovirala pogleda na fontano in bo še naprej omogočala tradicionalno metanje kovancev v fontano. 

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta