Papež bo ob izboljšanju počutja znova opravljal nekatere obveznosti

STA, A.L.
27.11.2023 11:14

"Papeževo stanje je dobro in stabilno, nima povišane telesne temperature, stanje njegovih dihal pa se očitno izboljšuje," je dejal Matteo Bruni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
86-letni papež, ki ima težave s pljuči, je bil med nedeljsko molitvijo videti izčrpan in je občasno kašljal.
Reuters

Papež Frančišek se počuti bolje, nekatere njegove prihajajoče obveznosti so bile potrjene, druge pa ostajajo preložene, je danes po navedbah italijanske tiskovne agencije Ansa povedal vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni. Papež je v soboto odpovedal več načrtovanih avdienc zaradi blagih simptomov gripe.

"Papeževo stanje je dobro in stabilno, nima povišane telesne temperature, stanje njegovih dihal pa se očitno izboljšuje," je dejal Bruni.

"Da bi mu olajšali okrevanje, smo preložili nekatere pomembne obveznosti, predvidene v naslednjih dneh, da bi jim kasneje lahko namenil dovolj časa in energije. Druge, ki so institucionalne narave ali jih je glede na njegovo trenutno zdravstveno stanje lažje izvesti, pa smo ohranili," je dodal.

Papež Frančišek je v soboto odpovedal vse načrtovane avdience, v nedeljo pa je tradicionalno molitev angelovega čaščenja s prenosom v živo opravil v kapeli svoje rezidence v Vatikanu namesto pred oknom apostolske palače kot običajno.

86-letni papež, ki ima težave s pljuči, je bil med nedeljsko molitvijo videti izčrpan in je občasno kašljal. Kljub temu je potrdil, da bo konec tedna v skladu z načrti odpotoval v Dubaj na podnebno konferenco COP28.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta