Poškodovani gasilec z Brača odgovoril Torcidi: Sram naj vas bo! Incident obsodili županja, predsednica Hrvaške ...

11.06.2019 12:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V noči na nedeljo je bilo v Supetru na Braču po turnirju v malem nogometu napadenih nekaj sezonskih delavcev ...
Profimedia

"Sram naj vas bo," napadli gasilec s Supetra odgovarja Torcidi Brač. Kaj se je zgodilo? V noči na nedeljo je bilo v Supetru na Braču po turnirju v malem nogometu napadenih nekaj sezonskih delavcev - trije Slavonci, dekle iz Varaždina in Bračan - padlo je tudi po domačinu gasilcu, ki jim je prišel na pomoč. Kakor poročajo hrvaški mediji, naj bi bil napad imel nacionalno osnovo, ker da so nekateri od napadenih, vsi po vrsti iz Hrvaške, po narodnosti Srbi. Napadalci so incident izzvali med drugim s klici Kdo je Srb. Dva napadalca so prijeli.
V Supetru je bil v soboto Torcida cup, incident pa naj bi bilo povzročilo nekaj udeležencev tega tekmovanja. Vsi nedomačini. Kmalu je reagirala županja Supetra Ivana Marković in ostro obsodila napad. "Vsako nasilje, kadarkoli, kjerkoli in proti komerkoli, je nesprejemljivo, toliko bolj, če se zgodi, ker nekdo pripada drugi nacionalnosti ali govori drug jezik." Napovedala je ukinitev donacije Torcidi Brač in jim skrajšala uporabo športnih terenov.
{facebookpost}https://www.facebook.com/gradonacelnicasupetar/posts/3072767299463171{/facebookpost}
Nakar so se na facebooku oglasili iz Torcide Brač, da je (humanitarni) turnir v malem nogometu, ki so ga organizirali, minil brez najmanjšega incidenta, "kolektiviziranje krivde" pa da je nesprejemljivo in izključno namenjeno poceni pridobivanju političnih točk. Županjino sporočilo da prav tako ustvarja lažen vtis, kako jih financira občinski proračun, čeprav jim je Supetar, so napisali, simbolično finančno pomoč odtegnil že pred dvema letoma. Odgovoril jim je poškodovani gasilec, ki je prišel na pomoč napadenim, in na facebooku prejel številna sporočila podpore: "Zakaj niste mogli napisati, da obsojate napad. Ali je to tako težko? Da ne spomnim, da je bil ta, ki mi je zlomil nos, prijet v vaših prostorih. Sram naj vas bo."  
Reakcije so medtem segle do državnega vrha. Oglasila se je, na twitterju, predsednica Hrvaške Kolinda Grabar Kitarović, tvitnila je nekdanja premierka Jadranka Kosor ...
{twitter}https://twitter.com/KolindaGK/status/1138122196986093569{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/_Jadranka_Kosor/status/1138045849374732288{/twitter} 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta