Predsedniško letalo prispelo v Teksas po preminulega predsednika Busha

M.R.
02.12.2018 17:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od ponedljka do srede bo preminuli presdednik ležal na Kapitolu.
EPA

Letalo ameriškega predsednika Air Force One je prispelo v Teksas, od koder bo v Washington pripeljalo krsto s truplom v petek preminulega 41. ameriškega predsednika Georgea HW Busha. Ta je umrl v starosti 94 let in bo od ponedeljka zvečer do pogreba v sredo dopoldne ležal na Kapitolu.
Na sredini pogrebni slovesnosti v nacionalni katedrali bosta tudi sedanji predsednik Donald Trump in njegova žena Melania, nekdanjega predsednika pa bodo potem pokopali v četrtek pri njegovi predsedniški knjižnici v Teksasu, kjer je pokopana tudi njegova žena Barbara. Ta je sicer umrla pred nekaj meseci. 
Trump se je v Washington vrnil danes zgodaj dopoldne z vrha skupine G20 v Argentini. V znak spoštovanja do svojega predhodnika je odpovedal novinarsko konferenco, hkrati pa tudi ni odgovoril na vprašanje enega izmed novinarjev, ki ga je zanimalo, ali obžaluje svoje prehodne komentarje o Bushu in njegovi družini. 

41. ameriškega predsednika bodo pokopali v grobu, kjer že nekaj mesecev počiva njegova žena Barbara. 
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta