Rovinjska radijska postaja: Ste res mislili, da so turisti neumni in da jih lahko ropamo v nedogled?

Za.B.
16.07.2019 10:27

Zanimiv zapis glede turizma na Hrvaškem ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nad cenami med poletno sezono na Hrvaškem, kamor zahajajo številni Slovenci, se ne jezijo več zgolj tujci, temveč vse bolj tudi domačini. Včeraj smo poročali o zapisu, ki ga je na družbenem omrežju Facebook zaradi previsokih cen delil župan občine Murter-Kornati Toni Turčinov - med drugim je zapisal, da je žalostno, da cene v poletni sezoni v vseh trgovinah poskočijo za 40 odstotkov in da je treba za en rogljiček v Murterju plačati trikrat več kot v Zagrebu v isti pekarni, zanimiv napis pa je le en dan kasneje na Facebooku objavila radijska postaja Rovinj FM.
"Zakaj se čudimo, da je letos turistov manj? Ste res mislili, da so gosti neumni in da jih lahko ropamo v nedogled?" so se vprašali in v nadaljevanju navedli nekaj primerov. Dopustniška hiša je leta 2015 stala okoli 2000 evrov za teden dni, danes stane 3500 evrov. Pica v centru Rovinja stane 95 kun. "Liter in pol, ponavljam, liter in pol gazirane vode stane 13 kun. Taksi za 4 kilometre vožnje stane 120 kun. Trgovske verige so od 1. junija do 15. septembra dvignile cene za najmanj 30 odstotkov. Še vedno mislite, da so turisti, ki zapravljajo zaslužen denar, idioti in da jih lahko ropate v nedogled? Tisti, ki so realni s tistim, kar nudijo, so polni! Njihova sezona ni slaba, ne govorite neumnosti. Sezona se je sfižila tistim, ki so poleteli, tistim, ki se precenjujejo!"
Zapis, pod katerega se je podpisal Igor Franković, si lahko v nadaljevanju preberete v celoti.
{facebookpost}https://www.facebook.com/rovinj.fm/posts/2254026448039773{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta