Župan občine Murter-Kornati jezen zaradi cen: "Za en rogljiček plačaš v Zagrebu trikrat manj kot v Murterju"

Za.B.
15.07.2019 12:00

Razmišljanje je objavil na Facebooku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Središče Murterja ...
Profimedia

Župan občine Murter-Kornati Toni Turčinov je jezen zaradi situacije na otoku in, kot je zapisal, zaradi previsokih cen v poletni sezoni, kar je izpostavil tudi v zapisu na Facebooku, ki ga je namenil tudi hrvaškemu ministru za kmetijstvo in podpredsedniku vlade Tomislavu Tolušiću.
"Žalostno je, da cene v poletni sezoni v vseh trgovinah poskočijo za 40 odstotkov. Žalostno je, da za en rogljiček plačaš v Zagrebu trikrat manj kot v Murterju,“ je svoj zapis na Facebooku začel Turčinov in nadaljeval: "Želel bi si, da minister Tolušić obišče Murter in da začne malo razpravljati o ruralnem razvoju in razvoju otoka, tako kot je to počel v Vodicah pred dvema mesecema. Gospodje poslanci, se vi kdaj vprašate, kako je živeti na otoku in v katero smer gremo?“
{facebookpost}https://www.facebook.com/ninatoni.petekturcinov/posts/2216824905031355{/facebookpost}
Turčinov je v pogovoru za Šibenik.in navedel, da Murter beleži za en odstotek več prihodov turistov, da pa to ni relevantno, saj je otok primer slabe prakse hrvaškega turizma: "Takšno situacijo gledam iz dneva v dan. Greš si kupit malico, prideš iz trgovine, porabiš 500 kun, kupil pa nisi nič. Rogljiček v pekarni v centru Murterja stane osem in pol kune, v isti pekarni v Zagrebu pa 3 kune. Izgubili bomo turiste, če tako nadaljujemo,“ je jasen Turčinov, ki ob tem dodaja, da je treba najti optimalno ravnotežje med cenami in kakovostjo storitev, jezijo pa ga predvsem ponudniki, ki želijo na hitro zaslužiti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta