Rusija: V ukrajinskem napadu na tržnico v Donecku umrlo 25 ljudi

M.R.
21.01.2024 15:23

25 ljudi je ranjenih, 20 pa poškodovanih v ukrajinskem obstreljevanju mesta Doneck v vzhodni ukrajinski regiji, ki je pod nadzorom Rusije, je povedal načelnik regije Denis Pušlin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija z napadene tržnice v Donecku
REUTERS

Župan Donecka Aleksej Kulemzin pa je pojasnil, da so ukrajinske sile s topništvom obstreljevale prometno območje, kjer se nahajajo trgovine in tržnica. Ukrajina tega za zdaj ne komentira.

Fotografije in posnetki, ki jih je objavila agencija Reuters, prikazuje objokane ljudi, med katerimi nekateri trdijo, da so izgubili bližnje,, hkrati pa prikazujejo tudi trupla v bližini ene izmed mestnih tržnic. 

Fotografija z napadene tržnice v Donecku
REUTERS

Prebivalka Donecka Tatjana je po poročanju tujih medijev dejala, da se je, ko je slišala topniški izstrelek, skrila pod mizo na tržnici. "Videla sem dim, ljudje so vpili, ženska je jokala," je povedala. 

Rusko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je šlo za "barbarski napad na civiliste". "Neonacistični režim v Kijevu ob podporo ZDA in njihovih satelitov je ponovno izvršil barbarsko teroristično dejanje proti civilnemu ruskemu prebivalstvu," je v odzivu sporočilo rusko ministrstvo.

Pripadnik ukrajinskih sil v bližini mesta Horlivka
Stringer

Doneck je sicer ena izmed štirih regij, ki jih je po začetku invazije na Ukrajino priključila k svojemu ozemlju. Sicer Rusija niti ene izmed štirih regij ne nadzoruje v celoti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta