Ruska raketa zadela civilno ladjo pred Odeso

STA, A.L.
08.11.2023 20:29

V ruskem napadu na ukrajinsko pristanišče v Odesi je raketa zadela civilno ladjo, ki pluje pod zastavo Liberije, in ubila pristaniškega pilota, je danes sporočila ukrajinska vojska.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V eksploziji je bil ranjen še en pristaniški delavec ter trije filipinski člani posadke, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Od razpada dogovora, ki je bil sklenjen pod okriljem Združenih narodov, in je zagotavljal varen prehod civilnim ladjam, sta Moskva in Kijev od poletja okrepila vojaške aktivnosti v Črnem morju.

Kot je sporočila ukrajinska vojska, so ruske letalske sile danes v smeri Odese izstrelile raketo, ki je zadela civilno ladjo, ko je ta vstopala v pristanišče.

Potem ko je Rusija sredi julija odstopila od sporazuma o izvozu ukrajinskega žita prek Črnega morja, se je Kijev odzval z vzpostavitvijo začasnega koridorja, ki ga lahko civilna plovila uporabljajo na lastno odgovornost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta