Slovenski člani EPP nezadovoljni z dosedanjim delom von der Leyen, Tomc: "Ni moja izbira in je ne podpiram"

STA, A.L.
21.02.2024 17:42

Slovenski evroposlanci iz vrst Evropske ljudske stranke (EPP) niso zadovoljni z dosedanjim delom predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Von der Leyen se je danes v Bruslju sestala s člani politične skupine EPP, ki so ji po besedah vodje Manfreda Webra izrekli podporo.
Reuters

Romana Tomc in Franc Bogovič pravita, da nima njune podpore za nov mandat, Milan Zver pa meni, da bo težko reševala evropsko gospodarstvo in kmetijstvo, potem ko je sprejemala napačne odločitve.

Zver (SDS) je po srečanju članov politične skupine EPP v Evropskem parlamentu s von der Leyen v odzivu za STA zapisal, da bodo o podpori dosedanji predsednici komisije za vodilno kandidatko EPP na junijskih evropskih volitvah verjetno odločali na ravni stranke.

Zver je izrazil nezadovoljstvo z njenim delom v trenutnem mandatu, predvsem na področju zelenega prehoda.
Robert Balen

Izrazil je nezadovoljstvo z njenim delom v trenutnem mandatu, predvsem na področju zelenega prehoda. "V naslednjem mandatu bo treba reševati evropsko gospodarstvo in kmetijstvo, nisem pa prepričan, da to lahko naredijo tisti, ki so v tem mandatu sprejemali napačne odločitve," je zapisal.

"Ursula von der Leyen ni moja izbira in je ne podpiram. Ni me prepričala ne s svojim nastopom, še manj pa s preteklimi odločitvami, med katerimi so bile mnoge povsem zgrešene. Četudi s svojo dovršeno komunikacijo skuša prepričati drugače, je šibka voditeljica. Evropa v prihodnjem obdobju potrebuje odločnost v dejanjih, ne samo v besedah," pa je sporočila Zverova strankarska kolegica Romana Tomc.

"Ursula von der Leyen ni moja izbira in je ne podpiram," pravi Romana Tomc.
Andrej Petelinšek

Von der Leyen prav tako nima podpore Franca Bogoviča (SLS). "Rezultati njenega dela in dela Evropske komisije v tem mandatu na področju kmetijske, energetske, okoljske in gospodarske politike so zelo slabi," je zapisal. Dodal je, da je komisija pod njenim vodstvom z "zgrešenimi ukrepi pod vprašaj postavila prehransko, energetsko in obrambno varnost Evrope".

Iz stranke SLS so ob tem že sporočili, da njihova delegacija na marčnem kongresu EPP ne bo podprla kandidature aktualne predsednice komisije za vodilno kandidatko na evropskih volitvah.

Von der Leyen nima podpore Franca Bogoviča (SLS).
Robert Balen

Podporo pa ji je zaradi njenih dosedanjih dosežkov pri vodenju komisije izrekla Ljudmila Novak. "Njen nadaljnji mandat bi omogočil doslednost in stabilnost pri uresničevanju zastavljenih politik ter nadaljnji razvoj Evropske unije v smeri trajnostne, inovativne in enotne Evrope," je prepričana evroposlanka.

Von der Leyen se je danes v Bruslju sestala s člani politične skupine EPP, ki so ji po besedah vodje Manfreda Webra izrekli podporo. Ob tem so iz stranke EPP sporočili, da je trenutna predsednica komisije edina, ki se bo na kongresu 7. marca v Bukarešti potegovala za položaj njihove vodilne kandidatke na junijskih evropskih volitvah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta