Tri Avstralke odšle na potep v divjino, po okvari vozila so eno našli, dveh še vedno ni

STA, M.R.
02.12.2019 14:49

Avstralko, ki so jo pogrešali skoraj dva tedna, so našli živo v odročnih predelih osrednje Avstralije, je danes sporočila avstralska policija. Tamro McBeath-Riley so našli s pomočjo helikopterja v bližini podtalnice južno od kraja Alice Springs, od koder je z dvema prijateljicama odšla na pot 19. novembra. Njeni prijateljici še vedno pogrešajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

McBeath-Riley, Claire Hockridge in Phu Tran so se na pot v vročo divjino iz Alice Springsa odpravile popoldne 19. novembra, ko se je njihovo vozilo zagozdilo v strugi reke Finke. Sprva so tri dni poskušale rešiti avtomobil, a brez sreče. V tem času so porabile vse zaloge vode in hrane. Pri preživetju so si pomagale tudi s prekuhavanjem podtalnice, ki je bila že precej izsušena.
Nato pa so se odločile, da se bodo razšle in ločeno skušale najti pomoč. Tranova in Hockridge sta šli v smeri avtoceste, McBeath-Riley pa je ostala v bližini avtomobila.
Policiji je uspelo najti McBeath-Rileyjevo zaradi sporočila v vozilu trojice, ki so ga našli, ko je na sledi pnevmatik opozoril domačin. Ženska se je zatekla v bližino podtalnice, kjer so jo nato našli v nedeljo s pomočjo helikopterja. Zaradi dehidracije in izpostavljenosti soncu so jo prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.
Iskalna akcija za drugima pogrešanima se nadaljuje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta