Trump pozval k nasilnemu ukrepanju proti kriminalcem, Kamalo Harris označil za duševno prizadeto od rojstva

STA, A.L.
30.09.2024 10:57

"Ena groba ura, in mislim resnično groba, nato bi se razvedelo in takoj bi bilo konec," je glede ukrepanja proti kriminalu dejal nekdanji predsednik ZDA.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po Trumpovih besedah bi morala ameriška policija postati izjemno groba do kriminalcev.
EPA

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v nedeljo na predvolilnem shodu v ameriški zvezni državi Pensilvanija pozval k nasilnemu ukrepanju policije proti kriminalcem v državi in ponovil svoje diskriminatorno sporočilo o invaziji nasilnih migrantov in kriminalcev s sobotnega zborovanja v Wisconsinu.

Po Trumpovih besedah bi morala ameriška policija postati izjemno groba do kriminalcev. "Ena groba ura, in mislim resnično groba, nato bi se razvedelo in takoj bi bilo konec," je glede ukrepanja proti kriminalu dejal nekdanji predsednik ZDA.

Po njegovi oceni namreč policija trenutno ne sme opravljati svojega dela, ker ji liberalna levica tega ne dovoli. Demokratsko predsedniško kandidatko in trenutno podpredsednico ZDA Kamalo Harris je obtožil, da je dovolila prihod v državo ogromnemu številu "kriminalnih tujcev" in "teroristov", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trump je na shodu v Pensilvaniji pravzaprav ponovil diskriminatorno sporočilo o invaziji nasilnih migrantov in kriminalcev v ZDA, ki ga je podal že na sobotnem zborovanju v Wisconsinu, eni od t. i. nihajočih zveznih držav. Tam je med drugim dejal, da je trenutni predsednik Joe Biden postal duševno prizadet.

Kamala Harris in Joe Biden.
Reuters

Za duševno prizadeto od rojstva je Trump označil tudi Kamalo Harris, ki se je konec tedna mudila na zborovanju v Las Vegasu v zvezni državi Nevada, obiskala pa je tudi ameriško-mehiško mejo. Kot običajno je govorila o gospodarstvu in zdravstvu ter potrebi po reformi sistema priseljevanja.

"Kot predsednica bom podvojila sredstva za pravosodno ministrstvo, da bo lahko preganjalo mednarodne kartele," je obljubila in ocenila, da njen izzivalec kot predsednik ni naredil ničesar, da bi izboljšal sistem priseljevanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta