Tržaški politik objavil zemljevid Italije z deli Slovenije, Istre, Dalmacije …

B.P.
05.06.2019 12:27

Po Antoniu Tajaniju še Lorenzo Giorgi ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zgolj trije meseci so minili, odkar se je takrat še predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani v Bazovici "proslavil" z vzklikom, da "naj živita italijanski Istra in Dalmacija", s čimer je razburil ljudi zlasti v Sloveniji in na Hrvaškem, zaradi takšne manifestacije pa se je moral zagovarjati tudi v Evropskem parlamentu.
Novo provokacijo si je pred dnevi privoščil njegov strankarski kolega (Forza Italia), sicer tržaški občinski odbornik Lorenzo Giorgi, ki je znotraj občinske uprave župana Roberta Dipiazze odgovoren za evropske projekte. Ob dnevu republike je namreč na Facebooku objavil italijanski zemljevid iredentističnega gibanja z deli Slovenije, Istre, Dalmacije, Korzike, Provanse in kantona Ticino, je poročal Primorski dnevnik. In ob tem zapisal "Naša Italija". "Gre v bistvu za ozemlja, ki jih je Italija nekoč imela za svoja; to pa sega v čase pred nastankom italijanske republike, katere ustanovitev so praznovali v nedeljo,“ so zapisali kolegi s Primorskega dnevnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta