Tudi Francija zapira šole, vrtce in univerze, v nedeljo kljub koronavirusu Francozi na volišča

STA, M.R.
12.03.2020 21:08

Francoski predsednik Emmanuel Macron je nocoj sporočil, da bo Francija v boju proti širjenju novega koronavirusa od ponedeljka do nadaljnjega zaprla vse vrtce, šole ter univerze. Hkrati je pozval vse, ki so starejši od 70 let in s kroničnimi boleznimi, naj ostanejo doma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Emmanuel Macron
EPA

Francoski predsednik Emmanuel Macron je še sporočil, da bodo kljub vsemu v nedeljo izvedli lokalne volitve, kot je bilo načrtovano. Ob tem je pojasnil, da se je posvetoval z zdravstvenimi strokovnjaki, ki menijo, da ni razloga, zakaj francoski volivci ne bi smeli na volitve. Francoze je pozval, naj dosledno spoštujejo pravila higiene ter se obnašajo razumno in odgovorno.
Lokalne volitve bodo sicer spremljali dodatni ukrepi, kot je ta, da bo med volivci vsaj meter razdalje, volišča pa bodo opremljena z umivalniki in razkužili.
"Zdravje je neprecenljivo," je dejal in dodal, da bo francoska vlada storila vse, kar je potrebno za zajezitev epidemije. Že minuli teden so v Franciji prepovedali vse javne prireditve z več kot tisoč ljudmi.

Francija bo sicer v ponedeljek zaprla vse šole. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta