Ukrajina trdi, da je bil v napadu na Krim ubit poveljnik ruske črnomorske flote

STA
25.09.2023 14:01

Skupno naj bi bilo umrlo 34 ruskih vojakov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Satelitski posnetek petkovega napada. 
Reuters

V petkovem raketnem napadu na sedež ruske črnomorske flote v Sevastopolu na polotoku Krim, ki je pod ruskim nadzorom, je bil ubit poveljnik flote, so danes zatrdili v ukrajinski vojski.

"Ubitih je bilo 34 častnikov, med njimi tudi poveljnik črnomorske flote. Dodatnih 105 uslužbencev je bilo ranjenih. Sedeža flote ne bo mogoče popraviti," so v izjavi na družbenih omrežjih zapisale ukrajinske sile.

Ruske oblasti so sicer kmalu po petkovem napadu poročale, da je bil ubit ruski vojak, a je obrambno ministrstvo pozneje sporočilo, da vojaka le pogrešajo. Novih informacij o stanju vojaka in morebitnih dodatnih žrtvah niso podali.

Rusija si je polotok Krim in večji del teritorialnih voda v bližini priključila leta 2014. Krim, nadzor nad katerim si tako kot na drugih zasedenih ukrajinskih ozemljih želi Kijev pridobiti nazaj, je v zadnjem času postal tarča vse pogostejših ukrajinskih napadov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta