Ukrajina trdi, da je v napadu ubila in ranila več sto ruskih vojakov

STA
02.01.2023 13:10

Proruske sile so potrdile, da so v napadu utrpele precejšne izgube.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V raketnem napadu na stavbo v mestu Makijevka v okupiranem Donecku je umrlo približno 400 ruskih vojakov, še kakih 300 je bilo ranjenih, so sporočili iz ukrajinske vojske. Proruske sile so potrdile, da so v napadu utrpele precejšne izgube, vendar niso podale natančnih številk, poroča britanski BBC.

Reuters

Danil Besonov, eden od proruskih uradnikov v zasedenem Donecku, je na Telegramu zapisal, da je raketa zadela poslopje poklicne šole v Makijevki dve minuti po polnoči na novoletni dan. Po njegovih besedah so ukrajinske sile za napad uporabile ameriški raketni sistem himars, točno število mrtvih in ranjenih pa še ni znano.

Iz proruske uprave v regiji Doneck so po poročanju BBC sporočili, da so ukrajinske sile v noči na novo leto na regijo izstrelile najmanj 25 raket.

Reuters

Tudi več ruskih komentatorjev in blogerjev je na spletu potrdilo ukrajinski napad na poslopje v Makijevki, kjer naj bi bili nameščeni ruski vojaki, a ob tem dodajajo, da je število žrtev precej nižje od tistega, ki ga navajajo v Kijevu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta