Umrla vdova Roberta F. Kennedyja

STA, Va
10.10.2024 19:26

Njen najstarejši sin Robert F. Kennedy mlajši se je letos odločil za predsedniško kandidaturo najprej kot demokrat, nato kot neodvisni kandidat, na koncu pa je podprl republikanca Donalda Trumpa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V 97. letu starosti je umrla vdova nekdanjega pravosodnega ministra Roberta F. Kennedyja Ethel Kennedy, je danes sporočila njena družina. Dolgoletno aktivistko za človekove pravice so prejšnji teden zaradi kapi odpeljali v bolnišnico, je na mediju X objavil njen vnuk Joe Kennedy III. Nekdanji kongresnik iz Massachusettsa je sporočil, da babica poleg boja za človekove pravice zapušča za seboj devet otrok, 34 vnukov in vnukinj ter 24 pravnukov in pravnukinj.

Ethel Skakel se je rodila leta 1928 v Chicagu, odraščala pa je v Connecticutu. Roberta Kennedyja je spoznala leta 1945, poročila pa sta se leta 1950 in imela 11 otrok.

Bivši predsednik Barack Obama ji je podelil najvišje civilno priznanje ZDA, predsedniško medaljo svobode.
Reuters

Moža je podpirala med njegovo politično kariero, katere prvi vrhunec je bila izvolitev v senat, nato pa imenovanje na položaj pravosodnega ministra v vladi brata Johna F. Kennedyja. Leta 1968 je bil nanj v Los Angelesu izvršen atentat v času kandidature za predsednika ZDA.

V desetletjih po moževi smrti se je Ethel Kennedy predala aktivizmu, kar je počela preko fundacije z imenom pokojnega moža. Bivši predsednik Barack Obama ji je leta 2014 podelil najvišje civilno priznanje ZDA - predsedniško medaljo svobode.

 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta