V izraelskem zračnem napadu v Damasku več mrtvih, tudi ženske in otroci

STA, A.L.
08.10.2024 21:11

Napad naj bi v četrti, kjer je več veleposlaništev, povzročil precejšnje razdejanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nevladna organizacija Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu je sporočila, da je Izrael v sirski prestolnici iz zraka napadel stavbo v četrti Maze.
Reuters

Izraelska vojska je danes izvedla zračni napad na sirsko prestolnico Damask. Kot je sporočilo sirsko obrambno ministrstvo, je bilo v napadu ubitih najmanj sedem civilistov, med njimi otroci in ženske, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah sirskega ministrstva je izraelska vojska v Damasku napadla gosto naseljeno četrt Maze, pri tem pa med drugim zadela stanovanjsko zgradbo in trgovsko poslopje. Pri tem je bilo ubitih najmanj sedem civilistov, med njimi ženske in otroci. Število žrtev sicer še ni dokončno, ker reševalci v ruševinah še vedno iščejo morebitne preživele.

Po poročanju sirske državne televizije je bilo poleg tega v napadu ranjenih najmanj 11 ljudi. Napad naj bi v četrti, kjer je več veleposlaništev, povzročil precejšnje razdejanje.

Nevladna organizacija Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu je pred tem sporočila, da je Izrael v sirski prestolnici iz zraka napadel stavbo v četrti Maze, v kateri se zadržujejo visoki predstavniki iranske revolucionarne garde in libanonskega Hezbolaha. Po njenih podatkih so bili pri tem ubiti štirje ljudje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izrael že več let izvaja napade na položaje v Siriji, ki naj bi bili povezani z Iranom, od začetka vojne na območju Gaze pred letom dni pa jih je še okrepil.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta